Welke motivatie je ook hebt, wij weten dat écht stoppen met roken of vapen moeilijk is. Het is niet voor niets een verslaving. Samen met de coach bewandel je de weg naar jouw einddoel: een rookvrij leven! De coach motiveert je om door te gaan, ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes en begeleidt je met waardevolle tips en adviezen. Ook adviseren wij het aanvullend gebruik van een medicijn of nicotinevervanger. Het is namelijk wetenschappelijk aangetoond dat de combinatie van begeleiding en het gebruik van een hulpmiddel je de grootste kans op succes geeft om langdurig gestopt te blijven.

Hieronder zie je een overzicht van onze locaties waar het mogelijk is om individuele coaching te krijgen. Klik op de gewenste locatie voor meer informatie en om je aan te melden. Onder de kaart zie je ook een overzicht van alle locaties per provincie.

Hoe werkt het?

Het traject bestaat uit 6 individuele gesprekken, 1 van 30 minuten en 5 van 20 minuten. Tussen de afspraken door is op moeilijke momenten extra contact mogelijk met je coach. De eerste twee gesprekken hebben als doel je goed voor te bereiden op het stoppen.
Hoe is het met jouw motivatie en vertrouwen? Mocht je ter extra ondersteuning een hulpmiddel willen gebruiken, welke past het beste bij jou en jouw situatie? Waar zie je tegenop en hoe kun je dat veranderen? Ook kies je samen met jouw coach een geschikte stopdatum. Als je vervolgens daadwerkelijk stopt, komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • de voordelen van het stoppen met roken
  • hoe om te gaan met ontwenningsverschijnselen en trek in een sigaret
  • hoe blijf je gestopt op de lange termijn
  • jouw motivatie
  • hoe om te gaan met moeilijke situaties
  • hoe om te gaan met eventuele gewichtstoename
  • tips en adviezen, toegespitst op jouw persoonlijke situatie

Binnen de begeleiding wordt ook gebruik gemaakt van een blaastest (CO-meting), die voor het stoppen de mate van jouw verslaving aangeeft en je na het stoppen motiveert om het stoppen vol te houden. Na afloop is 71% rookvrij, na 1 jaar is 33% rookvrij.

Hoe zit het met de kosten & vergoedingen?

De stoppen-met-roken-begeleiding van SineFuma wordt door alle zorgverzekeraars volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Ook eventueel aanvullend gebruik van een nicotinevervanger of een stoppen-met-roken-medicijn wordt daarbij volledig vergoed.

Lees hier meer over vergoedingen