De groepstraining ‘Rookvrij! Ook jij?’ van SineFuma is een praktische training waarin je met de steun van een groep samen op weg gaat naar een rookvrij leven.

Wat kun je van de training verwachten?

 

Praktische zaken

De training bestaat uit 7 wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur in 8 weken tijd. De bijeenkomsten vinden in principe elke week op dezelfde dag en tijd plaats. Alleen tussen de tweede en derde bijeenkomst zit een pauzeweek.

Voorbereiding

Het klinkt misschien gek, maar stop nog niet met roken en ga ook niet minderen. Samen met de groep bereid je je namelijk eerst voor op het stoppen. De 3de bijeenkomst gaat je stopdatum zijn.icon incompanytraining

Enkele dagen voor aanvang van de 1ste bijeenkomst ontvang je een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Het is belangrijk dat je die snel en zo volledig mogelijk invult, zodat de coach zich goed kan voorbereiden.

Ga nog NIET langs de huisarts om hulpmiddelen (bijvoorbeeld pleisters of Decigatan) te regelen. De coach legt je in de training uit hoe je dit aan moet pakken om het in huis te krijgen én het volledig vergoed te krijgen van je zorgverzekeraar.

Hulpmiddelen

Wij adviseren om aanvullend een nicotinevervanger (bijvoorbeeld een pleister) of stoppen-met-roken-medicijn (bijvoorbeeld Decigatan) te gaan gebruiken, omdat dit de kans op succes direct verdubbelt. Tijdens de 1ste en 2de bijeenkomst wordt hier uitgebreid bij stil gestaan.

Bijeenkomsten

De groepstraining bestaat uit 7 wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur in een groep tot 16 deelnemers. De 1ste 2 bijeenkomsten maak je kennis met de groep, word je voorbereid op het stoppen en krijg je toelichting op mogelijke hulpmiddelen.
De derde bijeenkomst is je daadwerkelijke stopdag. Vervolgens komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat doe je bij trek in een sigaret?
  • Hoe zit het met roken en gewichtstoename?
  • Hoe ga je om met lastige situaties (nu en in de toekomst)?
  • Hoe kan je elkaar positief steunen bij het stoppen.
  • Hoe blijf je ook in de toekomst gestopt?
  • Tips en adviezen voor jou persoonlijk.

Ervaring deelnemers

Wil je weten hoe anderen de groepstraining ervaren hebben? Lees dan hun ervaringen.