Laatste informatie over de gevolgen van het Corona-virus op onze stoppen met roken begeleiding  Lees meer

Ter aanvulling op het feit dat roken oorzaak nummer 1 is van allerlei ziekten, er in Nederland dagelijks 54 mensen sterven aan de gevolgen van roken en 1 miljoen rokers hun pensioen niet halen als gevolg van roken, heeft roken een grote invloed op uw bedrijf. Een aantal werknemers succesvol laten stoppen met roken, levert u het volgende op:

 • Meer winst
  Een medewerker die stopt met roken levert een bedrijf per jaar gemiddeld 4.500 euro per jaar op. 
   
 • Verhoogde productiviteit
  30 minuten rookpauze per dag komt neer op ongeveer 3 weken vakantie per jaar (op basis van 1 FTE). 
   
 • Minder verzuim
  Niet-rokers zijn minder vaak ziek. Dit komt onder andere doordat roken het immuunsysteem aantast (kortdurend verzuim) en roken vele chronische ziektes veroorzaakt (langdurend verzuim). Het verzuim onder niet-rokers ligt 1,4% tot 3,4% lager dan bij rokers. 
   
 • Betere sfeer
  Niet-rokers hebben vaak problemen met de rookpauzes van hun collega’s. Wanneer de rookpauzes afnemen verbetert dit de sfeer op de werkvloer. Omdat u durft te investeren in de gezondheid van uw personeel draagt het ook bij aan een positiever bedrijfsimago.
   
 • Hogere klanttevredenheid
  Minder rokende werknemers voor uw kantoor, winkel of fabriek, zorgt voor minder irritatie bij uw bezoekende klanten en een proffesionele uitstraling van uw organisatie.

 

ex-roker4.jpg

Nicotinepleisters

Alles over nicotinepleisters, hoe effectief het is, bijwerkingen, kosten en hoe kunnen ze het best gebruikt worden om te stoppen met roken.

Lees het hier

Rookvrij bedrijf

Creëer een optimale werksituatie voor medewerkers, verhoog productiviteit en verlaag verzuimkosten met een doordacht rookbeleid op het werk.

Lees het hier