Als je jouw werknemers op een positieve manier wilt ondersteunen bij het stoppen met roken is de 'Rookvrij! Ook jij?'-groepstraining zeer geschikt om binnen jouw bedrijf aan te bieden. De training is geschikt voor werknemers van elk niveau en elke functie.

'Rookvrij! Ook jij?'-groepstraining in het kort

 • Zowel op locatie als online beschikbaar
 • Geschikt voor werknemers van elk niveau en elke functie
 • 81% is na afloop rookvrij, 40% is na 1 jaar rookvrij
 • 99,3% is na afloop tevreden over de training
 • De training krijgt een gemiddelde waardering van 8,9
 • Gegeven door enthousiaste gecertificeerde trainers
 • Opgenomen in het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken

De groepstraining kan incompany op locatie worden aangeboden of online via Microsoft Teams.

Hoe werkt het?

In 7 bijeenkomsten van 1,5 uur gaan jouw werknemers in groepsverband stoppen met roken. Na 2 weken voorbereiding stoppen zij de 3e bijeenkomst gezamenlijk met roken. Vervolgens krijgen ze nog een maand begeleiding van onze ervaren trainers om die eerste moeilijke weken goed door te komen. Dit doen ze via een bewezen effectieve methode, die in Engeland op universiteiten is ontwikkeld. Naast de bijeenkomsten is het op moeilijke momenten mogelijk de trainer te e-mailen of bellen voor extra ondersteuning.

Het succes van ‘Rookvrij! Ook jij?’ is gebaseerd op:

 1. Het inzetten van hulpmiddelen
  Jouw werknemer ontvangt uitgebreid advies over medicijnen en nicotinevervangers en welke daarvan het beste bij jouw werknemer en zijn/haar rookgedrag past. Uit wetenschappelijk onderzoek is bekend dat gebruik van hulpmiddelen de kans op succes verdubbelt.
   
 2. Samen stoppen met roken
  Zowel het uitwisselen van ervaringen met andere mensen, als ook de betrokkenheid naar elkaar in de groep, zijn belangrijk voor het slagen van de stoppoging.

Informatie aanvragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Creëer een optimale werksituatie voor medewerkers, verhoog productiviteit en verlaag verzuimkosten met een doordacht rookbeleid op het werk.

Lees het hier