Laatste informatie over de gevolgen van het Corona-virus op onze stoppen met roken begeleiding  Lees meer

Het is niet eenvoudig uw medewerkers warm te krijgen voor stoppen met roken begeleiding. Roken is namelijk een heuse verslaving. Dat zorgt ervoor dat het vaak 'niet het juiste moment’ is om te stoppen. En het kan gevoelig liggen als de werkgever zich ermee ‘bemoeit’.

Medewerkers motiveren om hun verslaving op te geven en te kiezen voor een rookvrij (werk)leven is waarschijnlijk niet uw expertise. Wij ondersteunen u graag bij dit proces. U ontvangt van ons een communicatieplan. Dit is inbegrepen bij alle stoppen met roken programma's die u bij ons afneemt. Hierin vindt u een stappenplan, voorbeelden en standaardteksten waarmee u op een juiste wijze aan de slag kan met het motiveren van de rokers om te kiezen voor een rookvrije toekomst.

Als u vervolgens een mooie groep medewerkers bij elkaar heeft die willen stoppen met roken, is het voor u en vooral voor hun belangrijk dat zij kwalitatief goede begeleiding krijgen. Hierin spelen verschillende succesfactoren een rol, zoals stoppen met een groep (collega’s), stoppen met je partner, het gebruik van nicotinevervangers en/of medicatie en het belonen van het succes. SineFuma kan ervoor zorgen dat deze succesfactoren terugkomen in de begeleiding van uw medewerkers. U heeft daarin zelf ook belangrijke keuzes te maken of u bijvoorbeeld succesvolle stoppers wilt belonen of niet.

Samen Sterker Stoppen

Neem voor een succesvolle stoppen met roken campagne alvast eens een kijkje op www.samensterkerstoppen.nl
Samen Sterker Stoppen is een project van Onderzoeksinstituut IVO, Universiteit Maastricht en aangesloten partners. SineFuma is één van de samenwerkingspartners binnen dit project.

samensterkerstoppen