Het is niet eenvoudig jouw medewerkers warm te krijgen voor stoppen-met-roken-begeleiding. Roken of vapen is namelijk een heuse verslaving. Dat zorgt ervoor dat het vaak 'niet het juiste moment’ is om te stoppen. En het kan gevoelig liggen als de werkgever zich ermee ‘bemoeit’.

Medewerkers motiveren om hun verslaving op te geven en te kiezen voor een rookvrij (werk)leven is waarschijnlijk niet jouw expertise. Wij ondersteunen je graag bij dit proces. Je ontvangt van ons een communicatieplan. Dit is inbegrepen bij alle stoppen-met-roken-programma's die je bij ons afneemt. Hierin vind je een stappenplan, voorbeelden en standaardteksten waarmee je op een juiste wijze aan de slag kan met het motiveren van de rokers om te kiezen voor een rookvrije toekomst.

Als je vervolgens een mooie groep medewerkers bij elkaar hebt die willen stoppen met roken, is het voor jou en vooral voor hun belangrijk dat zij kwalitatief goede begeleiding krijgen. Hierin spelen verschillende succesfactoren een rol, zoals stoppen met een groep (collega’s), stoppen met je partner, het gebruik van nicotinevervangers en/of medicatie en het belonen van het succes. SineFuma kan ervoor zorgen dat deze succesfactoren terugkomen in de begeleiding van jouw medewerkers. Je hebt daarin zelf ook belangrijke keuzes te maken of je bijvoorbeeld succesvolle stoppers wilt belonen of niet.

Samen Sterker Stoppen

Neem voor een succesvolle stoppen-met-roken-campagne alvast eens een kijkje op www.samensterkerstoppen.nl
Samen Sterker Stoppen is een project van Onderzoeksinstituut IVO, Universiteit Maastricht en aangesloten partners. SineFuma is één van de samenwerkingspartners binnen dit project.

samensterkerstoppen

 

 

Creëer een optimale werksituatie voor medewerkers, verhoog productiviteit en verlaag verzuimkosten met een doordacht rookbeleid op het werk.

Lees het hier