De training is afgelopen. Het was niet zozeer de informatie die we kregen, die was al veelal bekend, maar meer de manier waarop de training in elkaar zit die het tot een succes maakt.
Dorien (Papendrecht)

Het was niet mijn eigen idee om hieraan mee te doen, maar een voorwaarde om de anti-rook medicatie te mogen gebruiken. Ik vond het niet zo'n prettig vooruitzicht maar wilde wel graag stoppen met roken dus had ik geen keus en begon half september 2012 aan de training. Natuurlijk waren daar allemaal aardige mensen die met hetzelfde probleem worstelden, willen stoppen maar denken het niet te kunnen. Eén van de betere aspecten van de training is het zakelijke karakter. Meteen de 1e bijeenkomst werd er een stopdatum bepaald zodat we daarnaartoe konden werken. Die datum werd er door de meesten plechtig de laatste sigaret gerookt en de shag en de sigaretten in de prullenbak gedeponeerd. Het doen van de belofte om niet te roken deze week voelde heel definitief, voor mij geen weg meer terug. Ik vond het een enorm motiverende gedachte dat deze mannen en vrouwen, die het net zo moeilijk vonden, er ook voor gingen.

Eerlijk gezegd ging het veel makkelijker dan ik dacht, de knop was om, mede dankzij de medicijnen. Om niet weer zoveel aan te komen als bij de vorige stoppoging, bijna 10 kilo, heb ik meteen mijn eetgewoontes onder de loep genomen en drastisch aangepakt. Ook de alcohol en de koffie laat ik staan, wat misschien heel lastig klinkt maar voor mij waren dat de valkuilen, dat wist ik uit ervaring. Dan moest er een sigaret bij, wat niet kon, dus ging ik maar eten. Daar heb ik nu absoluut geen last van, ik voel me alleen maar fitter en opgewekter worden en ben zelfs een paar kilo afgevallen.

De training is afgelopen. Het was niet zozeer de informatie die we kregen, die was al veelal bekend, maar meer de manier waarop de training in elkaar zit die het tot een succes maakt. Van onze groep waren er geloof ik maar 1 of 2 die al snel weg bleven, de rest is vastbesloten rookvrij door het leven te blijven gaan. We zullen na de feestdagen nog een keer bij elkaar komen, voor ons een versterkende gedachte om sterk te blijven tijdens die lastige periode.

Bedankt en ik raad het iedereen aan die een vrij en gezonder leven wensen.