We hoeven niet meer langs de klantenservice...
John (Leiden)

We hoeven niet meer langs de klantenservice...

Even voorstellen, ik ben John, ik ben 54 jaar en was 12 jaar toen ik ben begonnen met roken.

In de loop der jaren heb ik al meerdere pogingen gedaan om te stoppen met roken, altijd mislukt. Vorig jaar heb ik voor mezelf het besluit genomen om definitief te gaan stoppen, ik was het spuugzat om tijdens mijn werk (huisschilder) steeds naar buiten te moeten lopen om een peuk op te steken, terwijl mijn klanten door de ramen dit schouwspel een keer of 10 per dag moesten aanzien. Ik vond het vernederend en kleinzielig.

Tijdens het aanmelden via internet zei mijn vrouw Petra: "geef mij ook gelijk maar op". Hier was ik erg blij mee, want samen stop je toch net iets makkelijker.
Op 31 oktober 2012 was het zover, onze eerste cursusavond, een groep rokers die allemaal even onzeker en gemotiveerd aan dit avontuur begonnen. De fantastische begeleiding, de onderlinge verstandhouding en de goede voorlichting over hulpmiddelen hebben ons (wij met behulp van Champix) eindelijk verlost van het nicotinemonstertje. Het is nu februari 2013 en we roken niet meer en belangrijker nog: het gaat ons steeds makkelijker af!

En weet je wat het leukste is.... Vroeger (toen we nog rookten,haha) moesten we nadat we bij de supermarkt door de kassa waren altijd nog even langs de klantenservice om daar voor €60,- aan rookwaar te halen, PER WEEK! Soms kwamen we dan zelfs nog tekort en moest er nog worden bijgehaald. Nu lopen we (soms lachend, sorry) langs de rij met rokers en gooien thuis het rookgeld in een potje, eind van het jaar gaan we hier lekker van op vakantie.

Graag wil ik José van Helden, mijn buddy Wim en onze overige medecursisten bedanken voor alle hulp en ondersteuning.