Op deze pagina vind je interessante nieuwsartikelen en video's over SineFuma en stoppen met roken. Mocht je meer willen weten over een bepaald onderwerp, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

  Voor het programma Lekker in je Vel van RTL4 geeft SineFuma inzicht in de mogelijkheden om via SineFuma op een professionele manier begeleid te worden naar een Rookvrij leven.


   
  Om stoppen met roken in gezinnen in achterstandssituaties te stimuleren en hun ervaren gezondheid te verbeteren, zijn in Den Haag en Utrecht ‘wijkchallenges’ georganiseerd. In de laagdrempelige groepstraining van SineFuma kregen deelnemers uitleg en tips van een trainer en steun van elkaar. De uitdaging was om het stoppen in de ene stad langer vol te houden dan in de andere.
  Hieronder de ervaring van één van de deelnemers.
   

  Het Huisartsenteam

  SineFuma en zorggroep Het Huisartsenteam werken op een hele mooie manier met elkaar samen om de rokers in regio Breda te ondersteunen naar een rookvrij leven. Wil je weten hoe? Bekijk dan onderstaande video's.

  Ikazia ziekenhuis / Taal voor Allemaal / Rookvrije Zorg

  In het Ikazia ziekenhuis was er al een tijdje de wens om bruikbare video's te maken over stoppen met roken voor rokers met lagere gezondheidsvaardigheden. Met dank aan een subsidie van de Gemeente Rotterdam zijn er 3 video's gemaakt, met medewerking van 'Taal voor Allemaal'. Initiatiefnemer H. Schaap wilde vervolgens deze video's landelijk beschikbaar stellen en dat is gelukt. Zij heeft vervolgens SineFuma gevraagd of het 'Rookvrij! Ook jij?' aanbod daarin benoemd mag worden, zodat de rokers ook direct goede stoppen-met-roken-hulp kunnen krijgen. De video's zijn hieronder te bekijken en voel je vrij om ze zelf daar waar mogelijk te gebruiken.

  Voorbereiden op het stoppen

  Het stoppen zelf

  Niet meer roken

  Heel Twente Stopt

  Het percentage rokers in de regio Twente lag een paar procent hoger dan de landelijke cijfers. Ziekenhuizen MST en ZGT, alle huisartsen, verloskundigen en apotheken in Twente wilden dat niet langer aanzien en zijn in 2019 gestart met de campagne ‘Heel Twente Stopt’.

  Artikel: Artsen slaan handen ineen voor rookvrij Twente

  Een jaar na de start van de campagne ‘Heel Twente Stopt!’ is er al succes: het percentage rokers in Twente is gedaald!
  ‘Maaike van Kessel van SineFuma en huisarts Anja van Kempen vertellen over deze daling en de samenwerking tussen SineFuma, de Twentse huisartsen en de ziekenhuizen in onderstaand artikel:

  ArtikelTwentse anti-rokerslobby zeer succesvol

  Rookvrije Start

  SineFuma is met het 'Rookvrij! Allebei?' aanbod aangesloten bij het landelijke initiatief 'Rookvrije Start'. Inmiddels zijn daar meer dan 1.000 ambassadeurs bij aangesloten. SineFuma blijf vol passie de zwangeren (en partners) begeleiden naar een rookvrij leven. De mooie mijlpaal van 1.000 ambassadeurs is gevierd en alle ambassadeurs zijn bedankt via onderstaande video. 

  LUMC - Leids Universitair Medisch Centrum - Rookvrij

  Het LUMC is inmiddels geheel rookvrij. SineFuma begeleidt daarin zowel medewerkers als patiënten via het 'Rookvrij! Ook jij?' aanbod naar een rookvrij leven. LUMC is een mooi voorbeeld voor wat betreft de aanpak om een rookvrij ziekenhuis te worden. Hieronder een korte toelichting daarop.

  Stoptober VIES-PEUK

  Een prachtige ontroerende en grappige documentaire gemaakt door B-in motion en mogelijk gemaakt door de GGD Hart voor Brabant en gemeente Tilburg. Een aantal vrouwen uit de Tilburgse volkswijk Groenewoud gaan met elkaar de uitdaging aan om te stoppen met roken. Hoe blijven zij de sigaret de baas en lukt het hen om definitief met roken te stoppen? Een Must See!

  Stoppen met roken met collega’s

  Coach Fien Huige vertelt in het AD over het succes van stoppen met roken met collega’s. ‘Iedere dag hebben ze contact, via de app, telefoon of door bijvoorbeeld samen te lunchen. Ik hoor vaak na afloop dat dat contact ervoor gezorgd heeft dat ze de verleidingen om een hijs te nemen, hebben kunnen weerstaan.’

  Artikel: Stoppen met roken doe je het best… met collega’s

  Belonen helpt bij stoppen met roken

  Onderzoek van de Universiteit Maastricht toont aan dat het helpt om medewerkers te belonen als zij stoppen met roken. SineFuma heeft de groepstrainingen voor dit onderzoek verzorgd. Momenteel kijkt SineFuma samen met de onderzoekers van de Universiteit Maastricht hoe ervoor gezorgd kan worden dat werkgevers deze beloningen ook daadwerkelijk gaan toepassen.

  Artikel: Cadeaubon helpt bij stoppen met roken: ‘Zo’n extraatje maakt je trots’

  Artikel: Cadeautje van de baas helpt bij stoppen met roken

  Stoppen met roken aanbieden als bedrijf

  Twee medewerkers van het bedrijf Xcellent vertellen over hun ervaring met de groepstraining van SineFuma. Hun werkgever bood hen de kans om samen met collega’s deze training te volgen.
  Een mooi artikel over de gevoelens die de revue passeren als een bedrijf een stoppen met roken cursus aanbiedt. Eerst is er weerstand. Maar bij een goede aanpak overheersen uiteindelijk gevoelens van geluk en bevrijding.

  Artikel: Dit Amersfoortse bedrijf helpt zijn werknemers om te stoppen met roken

  Rookvrije werkvloer

  Steeds meer bedrijven worden rookvrij. In het Nationaal Preventieakkoord wordt de ambitie uitgesproken dat in 2040 alle organisaties in Nederland volledig rookvrij zijn.
  ‘Als bedrijven nu hun kantoor gaan verbouwen, grijpen ze de gelegenheid regelmatig aan om de rookruimte weg te halen’, vertelt Maaike van Kessel van SineFuma.

  Artikel: Roker verbannen van werkvloer: ‘Het lijkt wel of ze het ons niet meer gunnen, even roken’

  Stoppen met roken bij sociale werkbedrijven

  Interview met Diana Lettink over de aanpak van stoppen met roken bij sociale werkbedrijven. Haar tips zijn ook voor ander soort bedrijven hele goede! Ze vertelt ook over de groepstraining van SineFuma en een pilot waar SineFuma de stoppen met roken begeleiding voor verzorgd heeft.

  Artikel: ‘Vraag werknemer die stopt met roken eens een extra keer hoe het gaat’

Creëer een optimale werksituatie voor medewerkers, verhoog productiviteit en verlaag verzuimkosten met een doordacht rookbeleid op het werk.

Lees het hier