Onze stoppen met roken programma's en het Corona-virus   Lees meer   

Op deze pagina vind je interessante nieuwsartikelen en video's over SineFuma en stoppen met roken. Mocht je meer willen weten over een bepaald onderwerp, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Om stoppen met roken in gezinnen in achterstandssituaties te stimuleren en hun ervaren gezondheid te verbeteren, zijn in Den Haag en Utrecht ‘wijkchallenges’ georganiseerd. In de laagdrempelige groepstraining van SineFuma kregen deelnemers uitleg en tips van een trainer en steun van elkaar. De uitdaging was om het stoppen in de ene stad langer vol te houden dan in de andere.
Hieronder de ervaring van één van de deelnemers.
 

SineFuma is door EenVandaag (2019) geinterviewd over de toename van het aantal stoppogingen in Nederland.
 


In onderstaande video's, die gemaakt zijn voor het Brabantse programma 'Zorg in de Regio', kun je nader kennismaken met SineFuma.

Uitleg over de groepstraining

Kennismaking met wie SineFuma is en wat we doen

Hoe kunnen zorgorganisaties en zorgverleners samenwerken met SineFuma?

Het Huisartsenteam

SineFuma en zorggroep Het Huisartsenteam werken op een hele mooie manier met elkaar samen om de rokers in regio Breda te ondersteunen naar een rookvrij leven. Wil je weten hoe? Bekijk dan onderstaande video's.

Heel Twente Stopt

Het percentage rokers in de regio Twente ligt een paar procent hoger dan de landelijke cijfers. Ziekenhuizen MST en ZGT, alle huisartsen, verloskundigen en apotheken in Twente willen het niet langer aanzien en zijn gestart met de campagne ‘Heel Twente Stopt’. SineFuma verzorgt hiervoor groepstrainingen verspreid over de regio.

Artikel: Artsen slaan handen ineen voor rookvrij Twente

Op weg naar een rookvrij patiëntenbestand

In 'De POH', tijdschrift voor praktijkondersteuners, schreef Marcel Clarijs van SineFuma een artikel. Het artikel gaat over hoe je rokers begeleidt of verwijst naar een rookvrij leven.

Artikel: Op naar een rookvrij patiëntenbestand

Stoptober VIES-PEUK

Een prachtige ontroerende en grappige documentaire gemaakt door B-in motion en mogelijk gemaakt door de GGD Hart voor Brabant en gemeente Tilburg. Een aantal vrouwen uit de Tilburgse volkswijk Groenewoud gaan met elkaar de uitdaging aan om te stoppen met roken. Hoe blijven zij de sigaret de baas en lukt het hen om definitief met roken te stoppen? Een Must See!

Stoppen met roken met collega’s

Trainer Fien Huige vertelt in het AD over het succes van stoppen met roken met collega’s. ‘Iedere dag hebben ze contact, via de app, telefoon of door bijvoorbeeld samen te lunchen. Ik hoor vaak na afloop dat dat contact ervoor gezorgd heeft dat ze de verleidingen om een hijs te nemen, hebben kunnen weerstaan.’

Artikel: Stoppen met roken doe je het best… met collega’s

Roken tijdens het werk

Roken onder werktijd wordt steeds minder geaccepteerd. Rookruimtes verdwijnen en steeds meer bedrijven worden rookvrij. Marcel Clarijs van SineFuma vertelt dat steeds meer bedrijven stoppen met roken trainingen aanbieden.

Artikel: Roken tijdens het werk: ‘Waarom zien we nicotine anders dan alcohol?’

Belonen helpt bij stoppen met roken

Onderzoek van de Universiteit Maastricht toont aan dat het helpt om medewerkers te belonen als zij stoppen met roken. SineFuma heeft de groepstrainingen voor dit onderzoek verzorgd. Momenteel kijkt SineFuma samen met de onderzoekers van de Universiteit Maastricht hoe ervoor gezorgd kan worden dat werkgevers deze beloningen ook daadwerkelijk gaan toepassen.

Artikel: Cadeaubon helpt bij stoppen met roken: ‘Zo’n extraatje maakt je trots’

Artikel: Cadeautje van de baas helpt bij stoppen met roken

Stoppen met roken aanbieden als bedrijf

Twee medewerkers van het bedrijf Xcellent vertellen over hun ervaring met de groepstraining van SineFuma. Hun werkgever bood hen de kans om samen met collega’s deze training te volgen.
Een mooi artikel over de gevoelens die de revue passeren als een bedrijf een stoppen met roken cursus aanbiedt. Eerst is er weerstand. Maar bij een goede aanpak overheersen uiteindelijk gevoelens van geluk en bevrijding.

Artikel: Dit Amersfoortse bedrijf helpt zijn werknemers om te stoppen met roken

Rookvrije werkvloer

Steeds meer bedrijven worden rookvrij. In het Nationaal Preventieakkoord wordt de ambitie uitgesproken dat in 2040 alle organisaties in Nederland volledig rookvrij zijn.
‘Als bedrijven nu hun kantoor gaan verbouwen, grijpen ze de gelegenheid regelmatig aan om de rookruimte weg te halen’, vertelt Maaike van Kessel van SineFuma.

Artikel: Roker verbannen van werkvloer: ‘Het lijkt wel of ze het ons niet meer gunnen, even roken’

Stoppen met roken bij sociale werkbedrijven

Interview met Diana Lettink over de aanpak van stoppen met roken bij sociale werkbedrijven. Haar tips zijn ook voor ander soort bedrijven hele goede! Ze vertelt ook over de groepstraining van SineFuma en een pilot waar SineFuma de stoppen met roken begeleiding voor verzorgd heeft.

Artikel: ‘Vraag werknemer die stopt met roken eens een extra keer hoe het gaat’