Laatste informatie over de gevolgen van het Corona-virus op onze stoppen met roken begeleiding  Lees meer

Via deze pagina proberen wij je zo goed als mogelijk op de hoogte te houden van de eventuele gevolgen van het Corona-virus op onze stoppen met roken programma's.

Stoppen met roken blijft belangrijk

In deze bijzondere tijden is het misschien wel belangrijker dan ooit om te kiezen voor een rookvrij leven. Het is bekend dat rokers vatbaarder zijn voor het corona-virus en een hogere kans hebben op ernstige symptomen. Ook hoesten rokers over het algemeen meer.
Daarnaast zijn er verzoeken van ziekenhuizen en de overheid aan rokers om te stoppen met roken met als hoofdreden om op die manier de kans op een opname in een ziekenhuis of intensive care te voorkomen. Daarmee kan je een steentje bijdragen om wellicht de werkdruk bij de ziekenhuizen en huisartsen te verlichten.

Gevolgen stoppen met roken begeleiding

Vanwege het corona-virus heeft SineFuma uiteraard ook de nodige maatregelen getroffen. Momenteel is alle begeleiding telefonisch of digitaal.

Groepstrainingen
  • Alle groepstrainingen die al begonnen waren zijn omgezet naar telefonische begeleiding;
  • Alle groepstrainingen met een startdatum tot 1 juni worden stapsgewijs uitgesteld of geannuleerd. Deelnemers worden hierover persoonlijk geïnformeerd;
  • Voor alle andere groepstrainingen kan je je gewoon blijven aanmelden. Je kan er ook voor kiezen om per direct via telefonische coaching of digitale coaching begeleid te worden.
Persoonlijke begeleiding
  • Blijf je gewoon voor persoonlijke begeleiding bij jou in de buurt aanmelden. Je krijgt dan namelijk een 'lokale' coach toegewezen;
  • Deze begeleiding vindt op dit moment telefonisch plaats;
  • Zodra het echter weer verantwoord is, kan deze begeleiding weer face-to-face plaatsvinden;
  • Als je je voor telefonische coaching aanmeldt, kan dit niet worden omgezet naar face-to-face coaching.
Telefonische coaching en digitale coaching

Dit blijft onveranderd.

Bereikbaarheid

Vooralsnog zijn wij telefonisch en per e-mail gewoon bereikbaar. De bezetting op ons kantoor is wel minder, maar vooralsnog zijn wij prima bereikbaar.