Wil jij stoppen met roken? Doe dan mee in een groep bij jou in de buurt, of met persoonlijke hulp. 

De gemeente Rotterdam en VGZ vinden jouw gezondheid als inwoner van Rotterdam belangrijk. Daarom ondersteunen zij dit stoppen met roken programma. Meld je je aan voor dit programma, dan zorg je voor een betere gezondheid voor jezelf. Wij, van SineFuma, gunnen jou deze start van een rookvrij leven! Jouw gegevens sturen we niet door naar de gemeente of naar VGZ. Jouw gegevens gebruiken we alleen voor jouw aanmelding. Je ontvangt hierna alleen van ons informatie over het programma. Wel delen we de anonieme onderzoeksresultaten met de gemeente Rotterdam en VGZ. Zo kunnen we het effect van dit verbeterde programma goed testen.


Groepsprogramma

Het groepsprogramma bestaat uit 10 bijeenkomsten van 1,5 uur. Elke week is er een bijeenkomst. Er zijn maximaal 16 deelnemers in de groep. De eerste en tweede bijeenkomst ga je kennismaken met de groep. En je gaat je voorbereiden op de stopdag. Je stopt nu nog niet met roken. De derde bijeenkomst is de stopdag. Je stopt nu allemaal met roken. Je krijgt tips en samen met de groep bespreek je hoe jullie de eerste week doorkomen zonder te roken. Na de derde bijeenkomst kom je elke week terug om te vertellen hoe het gaat. Je geeft en krijgt tips en steunt elkaar. De coach geeft ook veel tips en helpt jullie.

Er zijn een aantal onderwerpen waar jullie het over gaan hebben:
• Wat doe je bij trek in een sigaret?
• Hoe zit het met roken en gewichtstoename?
• Hoe ga je om met lastige situaties (nu en in de toekomst)?
• Hoe kan je elkaar positief steunen bij het stoppen?
• Hoe ga je om met stress?
• Hoe kun je ontspannen?
• Hoe kunnen je vrienden/familie je helpen?
• Hoe blijf je ook in de toekomst gestopt?
• Tips en adviezen voor jou persoonlijk.

Persoonlijke hulp

De persoonlijke hulp bestaat uit 9 gesprekken van 20 minuten. De coach belt jou op de momenten die jullie samen afspreken.
Ook bij deze hulp stop je niet meteen met roken. Je spreekt samen met de coach af wanneer je gaat stoppen. De coach helpt en steunt jou en geeft je tips. Jullie bespreken dezelfde onderwerpen als bij het groepsprogramma.


Kosten

Het stoppen met roken kost jou niks. Het wordt betaald door de zorgverzekeraar.

Wil je meedoen? Klik dan op de knop/link en meld je aan.

Aanmelden