Je bent nu aangemeld voor de groepstraining ‘Rookvrij! Ook jij?’ van SineFuma. Het is een praktische training waarin je met de steun van een groep samen op weg gaat naar een rookvrij leven.

Wat kun je van de training verwachten?

 

Praktische zaken

De groepstraining bestaat uit 10 wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur in 11 weken tijd. De bijeenkomsten vinden in principe elke week op dezelfde dag en tijd plaats. Alleen tussen de tweede en derde bijeenkomst zit een pauzeweek. Binnenkort ontvang je van ons een mail met de datums van alle 10 bijeenkomsten. De individuele begeleiding bestaat uit 9 gesprekken van 20 minuten. Je ontvangt van ons een mail wanneer we een coach beschikbaar hebben. De coach belt je om een afspraak te maken.

Voorbereiding

Het klinkt misschien gek, maar stop nog niet met roken en ga ook niet minderen. Samen met de groep bereid je je namelijk eerst voor op het stoppen. De 3de bijeenkomst gaat je stopdatum zijn.icon incompanytraining

Enkele dagen voor aanvang van de 1ste bijeenkomst ontvang je een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Het is belangrijk dat je die snel en zo volledig mogelijk invult, zodat de trainer zich goed kan voorbereiden.

Hulpmiddelen

Wij adviseren om aanvullend een nicotinevervanger (bijvoorbeeld een pleister) of stoppen met roken medicijn te gaan gebruiken, omdat dit de kans op succes direct verdubbelt. Tijdens de 1ste en 2de bijeenkomst wordt hier uitgebreid bij stil gestaan. Mocht je er voor jezelf al uit zijn dat je iets wilt gebruiken, dan is het belangrijk dat je nog NIET langs de huisarts gaat om het hulpmiddel te regelen. De trainer legt je in de training uit hoe je dit namelijk aan moet pakken om het in huis te krijgen én het volledig vergoed te krijgen van je zorgverzekeraar.

Bijeenkomsten

Je hebt dus straks 10 groepsbijeenkomsten of 9 individuele gesprekken. De 1ste 2 bijeenkomsten maak je kennis met de groep, word je voorbereid op het stoppen en krijg je toelichting op mogelijke hulpmiddelen.
De derde bijeenkomst is je daadwerkelijke stopdag. Vervolgens komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat doe je bij trek in een sigaret?
  • Hoe zit het met roken en gewichtstoename?
  • Hoe ga je om met lastige situaties (nu en in de toekomst)?
  • Hoe kan je elkaar positief steunen bij het stoppen.
  • hoe blijf je ook in de toekomst gestopt?
  • tips en adviezen voor jou persoonlijk.

Ervaring deelnemers

Wil je weten hoe anderen de groepstraining ervaren hebben? Lees dan hun ervaringen.

Wij wensen je alvast heel veel succes bij het stoppen met roken!